Pozovite 021/549-149, 021/549-191
Kosančić Ivana 7, Novi Sad 21000
Pon-Pet 8:00 – 20:00

Ginekološka Ordinacija Novi Sad

Brinemo o ženskom zdravlju s pažnjom i stručnošću. Zakažite svoj pregled i budite sigurni u svoje zdravlje!

Prof. Dr. Sanja Stojanović
Prof. Dr Sanja Stojanović

specijalista radiologije, subspecijalista interventne radiologije

Ginekološki Pregled u Novom Sadu

Ginekološki pregled se preporučuje kao preventivni pregled jedanput godišnje, počevši od puberteta. Pored toga što je potreban radi postavljanja dijagnoze i određivanja adekvatne terapije, ginekološki pregled je neizostavni deo redovne kontrole i praćenja trudnoće.

Ovo je Vaša prva poseta ginekologu? Nemojte se brinuti! Naš tim je uz Vas i spreman je da Vam se posveti i odagna sve strahove koji često budu razlog odgađanja pregleda. Naime, ono što treba da znate je da prvi ginekološki pregled uz ličnu i porodičnu anamnezu podrazumeva i kolposkopiju, pregled genitalnog trakta pod spekulumom i palpatorno, uzimanje briseva za PAPA test i vaginalni sekret, kao i ultrazvučni pregled male karlice. Na osnovu ukupnih nalaza utvrđuje se stanje genitalnog trakta, traže se eventualno dopunski nalazi, određuje terapija i dalje kontrole pacijentkinje.

Da, zvuči previše, ali olakšavajuća okolnost je to što nakon ovako urađenog potpunog pregleda, u slučaju uobičajenog, zdravog nalaza i ukoliko se ne jave naknadne tegobe, narednih godinu dana se možete opustiti i zaboraviti na nas. Ukoliko se pak, pokažu neka odstupanja, i tad ćete znati da ste učinili pravu stvar za Vas i Vaše telo. U današnje vreme se mnoga ginekološka oboljenja mogu u potpunosti izlečiti, a ključ ka zdravlju leži upravo u pravovremenoj i redovnoj poseti ginekologu.

Ginekološki pregledi u trudnoći baziraju se na praćenju stanja majke i ploda, prvenstveno ultrazvučnom metodom, koja je u potpunosti bezopasna kako za majku, tako i za dete. Dalja učestalost, kao i vrste pregleda, određuju se na osnovu rezultata nalaza i razgovora sa trudnicom.

“Beba je nešto što nosiš u sebi devet meseci, u naručju tri godine, a u svom srcu do kraja života.” Meri Mejson

GOG
Poliklinika u Novom Sadu

Kosančić Ivana 7, Novi Sad 21000